Praktische Tips

Fietsen in Vlaanderen

Je fietsvakantie optimaal voorbereiden

Heuvels of plat? Van stad naar stad? Of lekker langs het water? Keuze genoeg voor een fietsvakantie in Vlaanderen. En met onze handige gids als leidraad bereid je je optimaal voor. De gids biedt voor elke icoonfietsroute een helder overzicht met een schat aan toeristische achtergrondinformatie.

Heb je een prachtige icoonfietsroute uitgekozen en ben je helemaal klaar om Vlaanderen te ontdekken op de fiets?  Met deze praktische tips maak je er een zorgeloze fietsvakantie van.

 

Stippel je route vooraf uit

Geen gebied zo toegankelijk voor een fietsreis als Vlaanderen. Zeker omdat je via onze handige routeplanner helemaal zélf kiest welke etappes je rijdt. Gewoon een kwestie van uitstippelen, logies kiezen en exporteren.

Verloren rijden is geen optie. Want alle routes zijn volledig en in twee richtingen bewegwijzerd met onze herkenbare bordjes. Handig en duidelijk!

 

Zorg dat je onderweg niets tekortkomt

Wat neem je allemaal mee op zo’n fietsvakantie? Wij schreven een handige paklijst voor je uit met absoluut niet te missen materiaal. Van fietszakken tot reservemateriaal en kledij, uiteraard afhankelijk van het type vakantie waar jij voor kiest en je stemming.

Heb jij je route uitgestippeld via de routeplanner? Je kan via de planner meteen ook logies toevoegen aan je traject. Je ziet meteen de contactgegevens én kan beschikbaarheid checken om te boeken. Zo ben je zeker van een deugddoende nachtrust na een dagje heerlijk bollen.

Nog vragen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met de fietshelpdesk van Grote Routepaden. Daar staan ervaren fietsers te popelen om jou meteen verder te helpen.

 

Volgdebordjes
Paklijst header

Kies voor het goede spoor

Wist je dat langs elke icoonfietsroute heel wat NMBS-stations te vinden zijn? En je fiets meenemen op de trein was nog nooit zo eenvoudig! Check vooraf je route op de BikeOnTrainplanner, koop een kaartje bij NMBS en wees op tijd in het station. That’s it!

Gebruik de BikeOnTrain planner ook om de beste treinverbinding te kiezen, aangepast voor fietsers. Dit zijn treinen met een lage opstap en voldoende ruimte voor de fiets. Probeer, indien mogelijk spitstreinen zoveel mogelijk te vermijden. Op zoek naar een overzicht van het treinnetwerk en stations in Vlaanderen? Check zeker de netwerkkaart van NMBS.

Cover

Gids voor de Vlaamse icoonroutes

Nu verkrijgbaar!

De leidraad voor een fietsvakantie in Vlaanderen.

Vakantiefiets

Huur een vakantiefiets

Fietsverhuurders van vakantiefietsen en bagagetassen in Vlaanderen.

Eurovelo connecties

Over de landsgrenzen heen

Jouw fietsvakantie hoeft niet te stoppen aan de landsgrenzen.