Logies op maat van de icoonroutefietsers

Logiesiconen

Vakantiefietsers zijn de doelgroep van de icoonfietsroutes. Ze reizen met de fiets via de icoonfietsroutes van logies tot logies. Veelal trekken ze dagelijks door met een nieuwe bestemming als doel.

De vakantiefietser heeft het liefst een logies dichtbij de fietsroute die de leidraad vormt van de fietsvakantie. Dat is het meest comfortabel na een lange dag fietsen. Zo kan de vakantiefietser ook de volgende ochtend weer meteen de route verderzetten. Gezien vakantiefietsers doortrekken blijven ze vaak maar één nacht. Ervaren vakantiefietsers leggen bovendien hun logies minder vaak op voorhand vast, en beslissen pas onderweg waar ze zullen slapen.

Om op de wensen in te spelen van de vakantiefietsers op weg via de icoonfietsroutes, hebben we 3 voorwaarden bepaald om automatisch vermeld te worden op de icoonrouteplanner en in toekomstige icoonroutepublicaties:

  1. Gelegen op maximum 2,5 km in vogelvlucht van een icoonfietsroute. Op basis van een bevraging bij vakantiefietsers weten we dat dit een comfortabele en aanvaardbare afstand is voor de vakantiefietser om af te wijken van de fietsvakantieroute voor een overnachtingsplaats; 
  2. Behoren tot de logiestypes hotel, B&B, camping, hostel en alle kamer- en terrein gerelateerde logies. Dit zijn de logiestype die zich het best lenen tot een verblijf van 1 nacht, hetgeen vaak een wens is van de vakantiefietser;
  3. Aangemeld zijn bij Toerisme Vlaanderen en een geldige website opgeven in het logiesregister. Zo kunnen we vakantiefietsers een minimum aan kwaliteit garanderen. De vermelding van een geldige website is handig om vanuit de icoonrouteplanner meteen meer informatie te vinden over jouw logies.

Voldoet jouw logies aan de voorwaarden?

Ja, dan staat jouw logies op de icoonrouteplanner.
Nee, maar je wil wel inzetten op de vakantiefietsers? Contacteer je logiesconsulent

Deel dit nieuws via jouw social media