Budgetvriendelijk op vakantie? Ga kamperen met de fiets!

Kies het juiste logies
Een fietsvakantie met kampeerovernachtingen is dé oplossing voor wie dure vliegvakanties of prijzige hotels niet ziet zitten. Het geheim voor een gesmeerde tocht? Een goede voorbereiding. Volg je onze handige tips en tricks, dan neem jij al je spullen onderweg vlot mee en ontdek je Vlaanderen voor een prikje. Klaar voor een onvergetelijk fiets- en kampeeravontuur? Wij staan met raad en daad voor je klaar.

Tip 1: Kies de juiste route

In Vlaanderen zijn fietstochten nooit extreem lastig, maar kies je best een route die past bij het soort vakantie je wil. Wil je niet al te veel heuvels? Veel natuur? Korte tochtjes met veel tussenstops? Aan jou de keuze. De negen icoonfietsroutes zijn stuk voor stuk perfect voor een kampeervakantie.

Kunststedenroute
op de trein

Tip 2: Neem het openbaar vervoer

Wist je dat je je fiets mee kunt nemen op de trein? Langs elke icoonfietsroute vind je NMBS-stations waar je je fiets kunt inchecken. Zo vermijd je dat je je wagen nog moet ophalen of een heel eind moet fietsen voor je op je route bent. Het is heel eenvoudig:

- Controleer je route op de BikeOnTrain planner.

- Koop een kaartje bij NMBS.

- Wees voldoende op tijd in het station.

Tip 3: Vind logeerplekken op je route

Een goede voorbereiding is alles. Controleer daarom via de routeplanner waar je wil overnachten en filter via de POI-selectie naar campings of bivakzones in de buurt. Zo ben je altijd zeker van een plekje om de batterijen (lees: benen) op te laden!

Op zoek naar inspiratie of een leuke kampeerspot? Bekijk alle kampeerplekken op de interactieve kaart van Kamperen in Vlaanderen.

Kies het juiste logies
Paklijst header

Tip 4: Vul je fietszakken

Tips voor kampeermateriaal op de fiets:

- Compacte slaapzakjes en matten (zeker in zomer).

- Huur materiaal voor je beslist te investeren.

- Gebruik onze handige paklijst om zeker te zijn dat je niets noodzakelijk vergeet.