Dag 1: Van Hasselt naar Tienen

Tienen Skyline

De tocht vertrekt bij ons thuis in Hasselt. Zo start de vakantie vanaf het moment dat we de deur achter ons dichttrekken. Omdat in Hasselt geen icoonfietsroute voorbijkomt, gebruiken we de eerste dag om richting de eerste route te fietsen. Dat is niet erg, het uitgebreide fietsknooppuntennetwerk sluit feilloos aan op de icoonfietsroutes. Een verbindingstraject uitstippelen is dus kinderspel. Zeker met de routeplanner, waarmee je ook het fietsknooppuntennetwerk kan oproepen en combineren met de trajecten van de icoonfietsroutes. 

We fietsen via knooppunten richting Halen waar we aansluiting vinden op de Ijzerenweg. Hier komen we al meteen in het ritme van zorgeloos fietsen. Dit autovrije traject in een voormalige spoorwegbedding is de ideale opwarmer én loopt helemaal door tot in Tienen. We overbruggen vlak en moeiteloos de nodige kilometers. 

Ijzerenweg Halen - Diest

Pal op de route treffen we een leuk terrasje. We schuiven onze benen onder tafel voor een lekkere snack en dessert. Voor ons is een fietsvakantie trappen en genieten van de omgeving, van elkaar en van lekker eten en drinken. Daar hoort ook een ijsje bij, om het moreel op te krikken. De rest van de dag houden we ons sportief bezig ter compensatie. 

In Tienen hebben we onze eerste overnachting geboekt bij minicamping de Mulkerij. Een oase van rust midden in het centrum van Tienen, met een hele mooie natuurlijke kampeerweide. De zwemvijver biedt een welgekomen afkoeling en plezante plons voor de kinderen. Op de camping ontmoeten we andere fietsers, die ons inspireren met hun fietsplannen. 

Camping Mulkerij