Dag 3: Van Herent naar Sint-Katelijne Waver

effe pauze

Vandaag staat er nog meer Kunststedenroute op het menu. De hele dag eigenlijk. Aan de kinderen tonen we de richtingaanwijzers die we vandaag zullen volgen. Altijd een goed idee om de kinderen te betrekken in het navigatiewerk. Het opsporen van bordjes en aangeven van de juiste richting biedt een leuke afleiding en meteen ook een activiteit voor onderweg. 

Het traject van vandaag is vlak en volgt nog een hele tijd het water. Vanaf we de Dijle voorbijfietsen, verandert het decors. Zalig, hoeveel rust en groen te vinden is op nog geen uur fietsen van Leuven. Volledig autovrije goed berijdbare meanderende gravelpaadjes zo ver het oog rijkt. De enige zorgen die je je hier als ouder moet maken, is dat je kroost niet met fiets het water in dondert. 

Damiaan langs de Dijle

Onderweg ontmoeten we de grootste Belg aller tijden: Pater Damiaan, weliswaar in de vorm van een mooi houten standbeeld. De ideale plek voor een educatief kwisje, en na enkele tips herkenden onze kinderen de montere man uit de hun godsdienstlessen. 

spaghetti!
Opsinjoor

Op naar Mechelen, maar niet zonder de nodige stops en verrassingen onderweg. Die maken een fietsvakantie net zo mooi. Zo stuiten we net voor Mechelen – in Muizen – op een schitterend terrasje in het Brughuis pal langs de route. Daar hebben we zicht op de passanten en zien we onze bepakte fietsen staan vanaf onze tafel. Dat biedt gemoedsrust en motivatie, want bij de passanten detecteren we meermaals andere vakantiefietsers. 

De spaghetti smaakt ons voortreffelijk.We zetten onze tocht verder naar Mechelen. Ditmaal met de spits van de Sint-Romboutskathedraal aan de horizon. Via een prachtig pad langs het water kronkelen we de stad in. Mechelen verrast ons met zijn schoonheid en gezelligheid. We houden even halt aan de kathedraal omdat een groot geel speeltuig de aandacht van de kinderen trekt.  

Ons laatste halte van de dag is de camping van domein Roosendael. Opnieuw stellen we vast dat we niet alleen onderweg zijn met de fiets.  Voor het avondeten aan het brasserietje zijn we op deze zondagavond blijkbaar net te laat. Maar geen nood. Papa heeft nog wel wat jus in de benen voor een ommetje naar de dichtstbijzijnde nachtwinkel. Vanavond eten we noodles à la camping.