Dag 5: Van Malderen naar Wanzele

wachten op het veer

Malderen – Wanzele, niet een fietsetappe die meteen tot de verbeelding spreekt. Geleid door beschikbare kampeerplekken ontdekken we zo plaatsen in Vlaanderen waar we anders nooit zouden komen. Handig, via de routeplanner waren al onze logies vooraf ingesteld. Al zorgt zo’n aanpak natuurlijk wel dat je elke dag van logies tot logies rijdt. Dat kan voor kinderen na een tijdje vermoeiend worden.Onze tip is daarom: boek gerust op voorhand je logies in, maar blijf zeker ook een dagje hangen op dezelfde plaats. 

We spreken ’s ochtends af dat we in Dendermonde zullen halt houden voor een lunch, bij voorkeur op een terrasje. Zo van die richtpunten tijdens de etappe, bieden trouwens motivatie voor het fietsen. Laat je zeker genoeg verrassen door het moment, de plaats en de ontmoetingen onderweg maar als je meerdere dagen met kinderen fietst, is het aangenaam om een beetje perspectief te bieden. Zeker als het gaat om terrasjes, ijsjes of speeltuinen. 

op het veer

We bereiken vlot de stad en vinden al snel een terrasje. Op de achtergrond klinkt de beiaard. De gids voor icoonfietsroutes leert ons dat er maar liefst 49 klokken in de beiaard hangen. De menukaart kan de kinderen echter maar matig interesseren. We wijken daarom na het drankje uit naar een broodjeszaak voor een picknick op een bankje aan de oevers van de Dender die dwars door de stad stroomt. Toegegeven, de kinderen hebben gelijk. Zo een hartig broodje kan smaken en biedt ook weer wat panache om de tocht langs de Schelde voort te zetten. Op naar Wanzele! 

Dendermonde