Dag 6: Van Wanzele naar Horebeke

langs de schelde

Nachtelijke buien, grijze wolken en de buienradar voorspellen weinig goeds voor vandaag. Maar we beslissen toch naar Oudenaarde te vertrekken. Al blijkt dat overmoedig. In Schellebelle belanden we in een stortbui waarin fietsen onmogelijk is. Gelukkig kunnen we schuilen onder een bomenrij op het dorpsplein. Na een kwartiertje kunnen we weer verder en nemen nog eens een veer. Zeker niet het eerste deze trip, maar de overzet blijft verbazen. Alleen al daarom kunnen we de Schelderoute aanraden. Zeker met kinderen. 

Wat zo’n fietsvakantie ook zo leuk maakt, zijn de toevallige ontmoetingen onderweg. Zo zagen we net na de overzet in de verte een persoon ons hoog boven het fietspad tegemoet rijden. Het bleek een fietser op een hoge bi te zijn, getooid in een retro wieleroutfit. Achteraf vernam ik dat het om Oostendenaar ging die de volledige Kunststedenroute reed op zijn hoge bi als een hommage aan zijn overleden vader.  

regen

De picknick van gisteren was zo goed bevallen dat we vandaag voor een gelijkaardige formule kiezen. Eerst houden we even halt aan de gedenksteen van het Scheldepeleton. Enkele kilometers verder vinden we een mooi plekje aan de rand van de Scheldenmeersen. Onze broodjes met smeerkaas smaken voortreffelijk. 

Als dessert en voor nog wat extra energie zoeken we in Gavere een terrasje. Een koffie voor de ouders en een warme choco voor de kinderen.  Vanop het terras zijn we getuige van een huwelijk en proeven we al een beetje de sfeer van de Vlaamse Ardennen. Dat gevoel zal enkel toenemen als we straks richting ons logies doorrijden naar Horebeke. 

scheldepeloton