Dé vakantietrend van het jaar: meerdaagse fietstochten in eigen land

sociaal
Zeg vaarwel tegen lange autoritten of stresserende momenten in de luchthaven: fietsvakanties zijn helemaal in! Meer en meer vakantiegangers halen hun stalen ros van stal en trekken eropuit voor een meerdaagse tocht in het binnen- of buitenland. Niet al te gek, want zo'n fietsvakantie brengt alleen maar voordelen met zich mee.

Vakantie die begint aan je voordeur

Eenmaal je route is uitgestippeld, kan het genieten beginnen. In tegenstelling tot klassiekere vakanties maakt het reizen deel uit van je plezier. Je stapt op de fiets en trapt van de ene prachtige plek naar de andere, steeds omgeven van mooie natuur en in het gezelschap van leuke mensen. Absolute vrijheid dus. En, mits een goede voorbereiding, volledig vrij van zorgen.

Proef van het lokale landschap

Fietsvakanties zijn slow tourism avant la lettre. Het zijn immers niet het aantal kilometers maar de ontdekkingen onderweg die je reis kleuren. Je hoeft niet te hoppen van de ene trekpleister naar de andere maar kan onderweg genieten van de verhalen van het landschap, een babbeltje slaan met locals of zelfs genieten van een lokaal streekbiertje of andere lekkernij. De calorieën rij je er vanzelf weer af!

Reizen op je eigen ritme

Een fietsvakantie is een vakantie waarop helemaal niets moet. Elke kilometer stoppen voor een foto? Lukt perfect. Stevig doortrappen tussen prachtige Vlaamse steden? Even goed. Jouw meerdaagse fietstocht begint al vanaf één overnachting en is volledig aanpasbaar naargelang je budget: van een camping tot een luxehotel. Je ontsnapt aan het ritme van het dagelijkse leven en ontspant op het ritme van jouw pedalen: puur genieten.

Licht gepakt

Fietsvakanties zijn duurzaam. Je reist met de fiets (of in sommige gevallen met het openbaar vervoer), je maakt zo min mogelijk impact op de omgeving en je draagt heel weinig met je mee. Kortom: de perfecte low impact vakantie!