Vakantiefietsers: de doelgroep van de icoonfietsroutes

Vakantiefietsers: koppel_40

Vakantiefietsers: niet zomaar toeristen op de fiets.

De doelgroep van de icoonfietsroutes zijn de vakantiefietsers, oftewel fietsers die meerdere dagen onderweg zijn met de fiets en reizen van logies tot logies.

De drijfveer van hun vakantie is de fietsroute, uitgestippeld over meerdere fietsdagen. Het kan gaan van een tweedaagse of weekendtochtje tot een volledige week of zelfs meerdere weken onderweg.  Dagelijks trekken ze door met een nieuwe bestemming als doel. De fietstocht verloopt niet noodzakelijk in een lus maar eerder in lijn. Het begin- en eindpunt kunnen daarbij van elkaar verschillen. In dat geval wordt vaak de trein gebruikt om terug naar huis te keren.

De hoofdactiviteit van de vakantie is dus fietsen. Daarom zijn ze dan ook goed uitgerust, met vaak aangepaste kledij en fietsen. De bagage gaat gewoon mee op de fiets.  

Wie mag je verwachten?

Hoewel de vakantiefietsers gepassioneerde fietsers zijn, ligt de focus niet op het sportieve maar eerder op genieten. Wij noemen hen explorers, met interesse voor natuur, landschappen en cultuur. Het zijn liefhebbers van het goede leven. Ze genieten van lekker eten en drinken maar hebben wel vaak een bewuste levensstijl met aandacht voor ecologie en duurzaamheid.

Dé vakantiefietser bestaat echter niet. Het is een erg diverse doelgroep, met een leeftijd tussen de 25-75 jaar. Vaak gaat het om koppels of vrienden die per twee reizen. Ook steeds meer gezinnen met jonge kinderen kiezen ervoor om met de fiets op vakantie te gaan.  

Nog meer weten over de vakantiefietsers?

Vakantiefietsers getuigen over hun ervaringen, noden en wensen.