Waarom Vlaanderen?

Flanders Home of Cycling

Vlaanderen is klein maar fijn. Er valt hier heel wat te zien, te doen en te beleven. Door onze beperkte oppervlakte ontdek je dat heerlijk op twee wielen.

Vlaanderen houdt van de fiets. Een gemiddeld Vlaams gezin bezit 3 fietsen. We weten dus wat het is om doorheen het landschap te peddelen. Ook het autoverkeer toont zich hoffelijk tegenover fietsers.

Vlaanderen ligt vol autoluwe fietspaden. Langs rivieren en kanalen, dwars door de natuur, over oude spoorwegbeddingen en langs kleine, pittoreske dorpjes. Heerlijke wegen om veilig over te trappen.

Vlaanderen is één groot fietsnetwerk. Heel onze regio staat vol met handige fietsknooppunten. Aan de hand van die genummerde bordjes, stippel je je eigen route uit, kriskras door heel Vlaanderen. Heerlijk helder, zelfs zonder gps: gewoon de juiste nummers volgen.

Vlaanderen heeft Icoonfietsroutes. Die verbindt de mooiste stukjes en de fijnste troeven van Vlaanderen. Je kan de icoonfietsroutes met elkaar verbinden of combineren met de fietsknoopunten om je eigen avontuur uit te stippelen. 

Vlaanderen heeft voor elk wat wils. Glooiende landschappen en vergezichten voor de een, heerlijk vlak peddelen langs rivieren en kanalen voor de ander. Zoals je zelf wil.

Vlaanderen houdt van eten en drinken. Jij hopelijk ook. Hier vind je op elke straathoek een heerlijke maaltijd of een lekker glas. De fiets brengt je op de lekkerste en meest authentieke plekjes.

Vlaanderen heeft 1.001 troeven. Van kunst tot natuur, van heerlijk eten tot de unieke Belgische biercultuur, van erfgoed tot fietsvertier. De Icoonfietsroutes brengen je naar alle hoogtepunten.

Zoals je ziet, er zijn genoeg goeie redenen om Vlaanderen op de fiets te ontdekken. Ga op avontuur en ontdek Vlaanderens schitterende fietslandschappen, ons heerlijke eten en drinken, onze wervelende kunst en erfgoed. Welkom!