Weekend 4: Hasselt - Maasmechelen - Tongeren

Iconisch Rondje Limburg

Route: Kempenroute, Maasroute, Heuvelroute
Afstand: 118 km

Dag 1: Hasselt – Maasmechelen: 59 km
Dag 2: Maasmechelen – Tongeren: 59 km

Kies voor een iconisch ritje in Limburg dat de Kempen, het Maasland en Haspengouw combineert in een fantastisch weekend vol natuur, cultuur en kunst. Fiets alle zorgen van je af langs de Maas en beleef unieke fietsmomenten met Fietsen door het Water en Fietsen door de Heide.

Vanuit Hasselt fiets je naar de Kempenroute via knooppunten.

Hasselt - Maasmechelen - Tongeren

Op zoek naar een geschikt logies? Op onze routeplanner vind je een ruim aanbod logies langs deze route.

Niet te missen onderweg

Fietsen door het Water

Fietsen door het Water

'Fietsen door het Water' in Bokrijk is een unieke fietsbeleving waarbij je meer dan 200 meter dwars door een vijver fietst. In het midden staat het water aan weerszijden op ooghoogte. Je voelt, ziet en ruikt het water. Een mooi en uniek zicht over dit stukje natuur.  'Fietsen door het Water' in Bokrijk is door het Amerikaanse TIME Magazine opgenomen in de top 100 van 's werelds meest fantastische plekken om te bezoeken. Het is de enige plek in België die werd opgenomen in de lijst.

C-Mine

Wie langs de Kempenroute fietst, kan niet langs C-mine. Op de voormalige mijnsite van Winterslag hangt een unieke sfeer. Respect voor het industrieel verleden gaat hier hand in hand met hedendaagse, artistieke bedrijvigheid. Zowel in als rond de voormalige mijngebouwen is er heel wat te doen. Zo is C-mine expeditie , een ondergronds belevingsparcours, een echte aanrader voor wie het rijke mijnverleden van Genk wil ontdekken. Het indrukwekkend gerestaureerde Energiegebouw is het kloppend hart van C-mine. En op het centrale plein onder schachtbokken kan je verdwalen in een indrukwekkend stalen labyrint.

C-Mine ©JonathanRamael
Fietsen door de Heide

Fietsen door de heide

'Fietsen door de Heide' is een fietstraject van vier kilometer waarbij je dwars door het enige Nationaal Park van België fietst. Je krijgt de uitzonderlijke natuur op een dienblaadje gepresenteerd op deze nieuwe verbinding dwars door de Mechelse Heide, met 700 hectare één van de grootste heidegebieden van Vlaanderen. Topbeleving op dit traject is ongetwijfeld de bijna 300 meter lange houten fietsbrug, een baken in het landschap. Bovenop de fietsbrug krijg je een breed zicht op de natuurlijke omgeving.

Rivierpark Maasvallei

Rivierpark Maasvallei is een gevarieerd landschapspark langs de Maas met een wirwar van oude rivierarmen, oeverwallen, stroomgeulen en grindbanken. Hier ontstonden unieke ecosystemen. Tijdens het wandelen en fietsen te ontdekken.

Rivierpark Maasvallei