Dag 7: Van Horebeke naar Lede

Naar huis
Vlaamse Ardennen

Zeven dagen, 300 kilometer en enkele regenbuien verder besluiten we even te polsen naar het energiepeil van de kinderen. “Hebben we zin om nog 4 dagen te fietsen richting Kust?” Het antwoord van de kinderen is niet laaiend enthousiast. Geen probleem, dan wordt vandaag de laatste fietsdag. Alles kan, niets moet. Weer zoiets mooi aan een fietsreis. 

Na wat uitpluiswerk op de BikeonTrainplanner van NMBS leren we dat de dichtstbijzijnde rechtstreekse en geschikte trein vandaag elk uur vertrekt vanuit Lede. Om daar te geraken stippelen we via de knooppunten een traject uit. In de late namiddag staan we op het perron, klaar voor onze retour.  

En wat blijkt? De ruime fietswagon zit volgeladen met fietsers en fietstassen. Wellicht door de nationale feestdag morgen. Of omdat fietsvakanties dé trend van de zomer zijn? 

’s Avonds bereiken we onze thuis. Maar niet voor we vanaf het station nog even een omweg maken om te genieten van een lekker frietje. Op een terrasje. Waar anders. En in de regen, onder een luifel.