Vakantiefietsers ontvangen

Vakantiefietsers ontvangen 2

Wat verwachten vakantiefietsers van hun logies?

Vakantiefietsers zijn niet veeleisend. Hou rekening met de specifieke wensen van de doelgroep en groei uit tot een perfect logies voor vakantiefietsers. 

  1. Een goede nachtrust: Het belangrijkste na een dag op de fiets is goed uitrusten en opnieuw krachten opdoen om de dag erna weer fris en uitgerust op de fiets te stappen. Hou er wel rekening mee dat vakantiefietsers doorreizen van logies tot logies, en dus in principe maar één nacht bij jou blijven.  
  2. Een veilige en droge fietsstalling: om met een goede gemoedsrust te kunnen slapen, rekenen vakantiefietsers erop dat hun fiets veilig en droog gestald kan worden. De fiets is immers hun metgezel voor de vakantie, hun trouwe tweewieler waarmee ze diverse dagen onderweg zijn.
  3. Een optie om de kledij te laten verluchten of eventueel te wassen: vakantiefietsers hebben vaak hooguit twee outfits bij, eentje voor op de fiets en eentje die ze dragen na het fietsen. Om de dag erna terug comfortabel op de fiets te kunnen stappen, helpt het om de fietsoutfit te kunnen verluchten. Voor fietsers die lang onderweg zijn, is een wasbeurt erg welkom.
  4. Een optie voor avondeten: Vakantiefietsers die toekomen bij hun logies hebben vaak nog geen avondmaal gehad. Als jij ter plaatse geen avondmaal aanbiedt, kan je helpen door info te bieden over de dichtstbijzijnde opties. Hou er rekening mee dat ze na een dagtocht wellicht geen zin meer hebben om nog ver te fietsen. Je kan eventueel overwegen om zelf voor vervoer te zorgen.

TIPS:

  1. Sla een babbeltje met de vakantiefietsers die je ontvangt. Toon interesse in hun tocht en de route die ze rijden. Zo kom je niet alleen erg geïnteresseerd en gastvrij over, je leert ook veel over de gasten die je ontvangt. Dit gaat op termijn renderen. Je leert de doelgroep steeds beter kennen.
  2. Zet jouw services voor de vakantiefietsers in de kijker op jouw website. Tijdens het uitstippelen van de fietsvakantie, doen vakantiefietsers op voorhand een online prospectie. Door je services voor vakantiefietsers (zie hierboven 1. t.e.m. 4.) in de kijker te zetten, spring je eruit en is de kans groter dat vakantiefietsers kiezen om bij jouw logies halt te houden.